Coğrafi Durum

KONUMU

Ula, Muğla’nın güneyinde 28, 25°-28, 75° kuzey paralelleri ve 37°-37, 15° doğu meridyenleri arasındadır. Doğusunda Köyceğiz batısında Gökova Körfezi, kuzeyinde Muğla, güneyinde Marmaris vardır. Yüzölçümü 407km²dir. Ula merkez deniz seviyesinden 600 metre yüksekliktedir. Muğla-Ula mesafesi 15 km, Muğla-Marmaris karayolu üzerinden gidildiğinde, Ula anayoldan 3 km içeride kalır.

Ula ilçesi il merkezine en yakın ilçe olup 14 km mesafededir. İlçenin dört tarafı da dağlarla çevrilidir. Ula kuzeyden ve batısından Muğla, doğudan Köyceğiz, güneyden Marmaris ilçesi ile komşudur. Yüzölçümü 407 km2 ve denizden yüksekliği 605 metredir. Arazi engebeli olup %65’i ormanlarla kaplıdır. İlçede Akdeniz iklimi etkilidir. Yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve yağışlıdır. İlçede her türlü tarım ürünleri yetişir. Tütün, zeytin, üzüm yaygın ürünlerdir.

DOĞA

Ula’nın etrafı çam ormanlarıyla kaplı dağlarla çevrili olup düzlem bakıldığında ağaçlar içinde kaybolan evleriyle yemyeşil bir ovanın kucağındadır. İlçe ile birleşik sulama göletiyle, bu gölette yapılan amatör balıkçılık ve gölette bulunan 2 restoran ve 1 seyir tepesi piknik alanıyla insanların huzur bulduğu ortamın yanı sıra orman içindeki yürüyüş ve dağ bisikleti yolarıyla da doğaseverlere çeşitli olanaklar sunmaktadır.

İlçenin İçme ve Kullanma suyu Aralık-Haziran ayları boyunca %100 memba suyundan karşılanmakta, Temmuz-Kasım dönemlerinde ise %50 memba, %50 kuyulardan sağlanmaktadır. Yani evlerin musluklarından memba suyu akan ender yerleşim yerlerinden biridir Ula.

NEREDE KALINIR

İlçe merkezinde küçük bir otel işletilmekte ise de yatak kapasitesi her zaman yeterli gelmemektedir. Ancak İlçe merkezinin Akyaka Turistik Beldesine 15–20 dakikalık, Muğla il merkezinin 10 dakikalık bir mesafede olması ve buralarda otel, pansiyon çokluğu nedeniyle konaklamada bir sıkıntı yaşanmamaktadır.