Nüfus ve Ekonomi

İlçe merkezinin nüfusu 5.685, köylerinin nüfusu 17.725 olmak üzere toplam nüfus 23.410’tür. İlçede merkez, Gökova ve Akyaka olmak üzere toplam 3 belediye ve 24 köy bulunmaktadır. İlçenin genel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Ekilen arazisi 3.783 hektar olup, hububat, tütün, susam vb. ekilmektedir. İlçede büyük baş hayvanlar, kümes hayvanları ve arıcılık da önemli gelir kaynaklarıdır. İlçede armut, elma, kiraz gibi meyve ve bahçe sebzeleri de yetiştirilir.

İlçede yaklaşık 70.000 adet arı kovanında 1.589 ton bal üretimi gerçekleştirilmiştir. İlçede Merkez, Gökova ve Karabörtlen’de tarım Kredi Kooperatifleri, Akçapınar ve Akyaka’da Su Ürünleri Kooperatifleri ve diğer köylerde 15 kalkınma kooperatifi mevcuttur. Ayrıca 2 adet zeytin yağı fabrikası, 3 adet süt mandırası, 2 adet un değirmeni, 13 adet fırın, 2 mermer fabrikası, teneke ambalaj fabrikası ve soğuk hava deposu gibi tesisler faaliyetini sürdürmektedir.

İlçenin Akyaka Beldesi sahilde bulunduğundan, yaz kış yerli ve yabancı turistlerin uğradığı turistik yerdir. Yaz aylarında nüfusu iki katına kadar çıkar. Yat ve motorlarla, yaz aylarında turlar düzenlenmektedir. Çadır kurulmaya müsait piknik yerleri mevcuttur.